Kilis Belediyesi’nin ev sahipliğinde, TorkKilis’in katkılarıyla gerçekleştirilen Kilis Motofest, motosiklet tutkunlarını kentte bir araya getirdi. Resul Osman Mesire Alanı’nda düzenlenen organizasyon, üç gün boyunca farklı etkinliklere, müzik programlarına ve buluşmalara sahne oldu.
Kilis’in doğal güzellikleri arasında yer alan Resul Osman Mesire Alanı, festival süresince motosiklet tutkunlarının buluşma noktası haline geldi. Türkiye’nin farklı bölgelerinden kente gelen katılımcılar, kurulan kamp alanlarında konaklayarak festival atmosferinin bir parçası oldu.
Gün içerisinde çeşitli aktivitelerin gerçekleştirildiği festival alanında akşam saatlerinde ise konserler ve müzik etkinlikleri düzenlendi. Katılımcılar, üç gün boyunca süren organizasyonda eğlence ve kamp kültürünü bir arada yaşadı.
Festivalin dikkat çeken etkinliklerinden biri de gerçekleştirilen motosiklet şehir turu oldu. Çok sayıda motosikletlinin katıldığı konvoy, Kilis cadde ve sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu. Vatandaşların da ilgi gösterdiği şehir turu, festivalin önemli etkinlikleri arasında yer aldı.
Kilis’in kültürel, sosyal ve turizm potansiyelinin farklı etkinliklerle daha geniş kitlelere ulaştırılmasının önemine vurgu yapan Kilis Belediye Başkanı Av. Hakan Bilecen, Motofest’in önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı hale getirilerek sürdürülmesi ve geleneksel bir etkinlik olarak kentin kültür-sanat takviminde yerini alması için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
Üç gün boyunca devam eden Kilis Motofest, motosiklet tutkunlarını Kilis’te buluştururken, kentin sosyal ve kültürel yaşamına da hareketlilik kattı.








































