Cihan Çağlar YAŞAR – Kilis Belediyesi Başkan Yardımcısı

Çağlar YAŞAR
Kilis Belediyesi Başkan Yardımcısı

Çağlar Yaşar,  Kilis doğumlu olup,  eğitimci bir ailenin çocuğudur. Eğitimine Mehmet Ferhat Koçarslan İlkokulu’nda başlamıştır. Ortaokul eğitimini Süleyman Demirel Ortaokulu’nda tamamlayan Çağlar Yaşar, lise eğitimini Ekrem Çetin Süper Lisesi’nde almıştır. Cumhuriyet Üniversitesi’nde Bankacılık ve Sigortacılık bölümünden mezun olduktan sonra, Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır.
Profesyonel kariyerine İNG-TEB Bankası’nda finans yardımcısı olarak başlayan Çağlar Yaşar, burada finansal analiz ve raporlama, bütçe yönetimi ve müşteri ilişkileri gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. Daha sonra Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) yöneticiliği yaparak sektörde önemli deneyimler kazanmıştır.
Eğitim Kurumu ve Güneş Enerji Santrali (GES) projelerini yöneten Çağlar Yaşar, iş hayatında yenilikçi ve çevre dostu projelere katkı sağlamıştır. Orta seviyede İngilizce bilen Çağlar Yaşar, iki çocuk babasıdır.
Çağlar Yaşar, finansal yönetim, üst düzey yöneticilik, proje yönetimi ve müşteri ilişkileri konularındaki bilgi ve deneyimleriyle dikkat çekmektedir. Kendisi, kariyerine farklı sektörlerde kazandığı tecrübelerle devam etmektedir. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesi olarak, Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen tarafından Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır.