KİLİS’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 101. YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Şehitlik ziyaretiyle başlayan Programa Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, Kilis Valisi Recep Soytürk, AK Parti Kilis Milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger ve Ahmet Salih Dal, 1. Hudut Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Özhan Özvural, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, İl Jandarma Komutanı Albay Selami Akşit, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri. vatandaşlar katıldı.

Temsili olarak şehre giren Kuvayi Milliye Mücahitleri Adnan Menderes Bulvarı’nda çiçekle karşıladı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, mehteran ve atlı birlik eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı’nda  Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, “Vatana yönelik hain saldırılara karşı kahramanca mücadele eden atalarının aylar boyunca eşsiz bir direnişle düşmanı kente sokmayarak tarihte benzeri az görülen bir destan yazdığını” söyledi.

Tören, kurtuluş günü dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve geçit töreniyle son buldu.