15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KUTLANDI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, Vali Recep Soytürk, 6’ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, AK Parti Kilis milletvekili Ahmet Salih Dal, Garnizon ve 1’inci Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Halil Sıddık Ayhan, İl Jandarma Komutanı Albay Selami Akşit, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, siyasi parti il başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra şehitler için dua yapıldı. 15 Temmuz şehirlerinin isimlerinin anonsu üzerine törene katılanlar burada diye bağırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sinevizyon eşliğinde meydana yansıtıldı. 15 Temmuz Sancak Koşusundaki Türk bayrağı Vali Recep Soytürk’e teslim edildi. Öğrencilerin şiir okumasıyla devam eden etkinlikte mehter takımı gösterisi büyük alkış aldı. Hafta nedeniyle dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Törende bir konuşma yapan Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, “15 Temmuz gecesi vatanımızı, milletimizi, demokrasimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. O gün her şey planlıydı. Ancak unuttukları şey, Türk Milleti’nin bin yıllık şanlı tarihinin gereği olarak, her türlü fikriyle ve farklılıklarıyla, vatanımız söz konusuysa tek vücut halinde canı pahasına vatanını savunacağı gerçeğiydi. Milletimiz o gece hürriyetine sahip çıkarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara çıkmış, tankların ve ağır silahların üzerine adeta şehadete koşarcasına yürümüş ve bir işgal teşebbüsünü tarihi bir zafere imza atarak hezimete uğratmıştı” dedi. Milletvekili Dal, “Legal görünümlü, ülkemizin bütün kılcan damarlarına sızmış, emperyal güçlerin uşaklığını yapan, illegal bir örgüt olan, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimini unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.