KİLİS BELEDİYESİ ATIKSU ARITMA TESİSİ

102

Kilis Belediyesi Su İşleri Müdürlüğüne Bağlı Atıksu Arıtma tesisinde arıtılan çıkış suyunun kalitesini içinde yaşayan balıklarla kanıtladı.
Kilis Belediyesi’ne ait Atıksu Arıtma Tesisi ,2010 yılında yapımına başlanmış 2013 yılında işletmeye alınarak ilimize kazandırılmıştır.Atıksu Arıtma Tesisi çıkış suyunun Çevre Bakanlığı’nın Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliğince belirlenen standartlardan daha iyi olduğu hem yapılan su analizleri sonuçlarında,hem de Çevre Bakanlığı’nın günlük-aylık-yıllık genel kontrolleri neticesinde belirlenmiştir.
Atıksu arıtma tesisimizde ,suyla dolu akvaryum içine Japon balığı,çöpçü balığı gibi tatlı su balıkları konularak yaşamları gözlem altına alınmıştır.Alınan çıkış suyunun numune sonuçları ve gözlem yoluyla test edilen arıtılan suyun canlı yaşamına izin verecek temizlikte olduğunu kanıtlamıştır.Önümüzdeki günlerde akvaryuma koyulan balık türlerini çeşitlendirerek ,çeşitli cinslerde türlerin yetiştirilip üremeleri gözlemlenecektir.