KİLİS BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU

KİLİS BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU

Şehrimizde son günlerde çok sık olarak görülen böcek olayları ile ilgili yapılan araştırmalar sonucu bu böcek türü Tenebrioniddae familyasından olan bir böcek türüdür. Halk arasında (Hamam böceği) olarak bilinen böceklerle ile ilgili yapılan çalışmalarımız son sürat devam etmektedir. Son günlerde şehrimizde ve çevre illerde çok sık görülmesinin sebebi iklim şartlarının dengesinin değişmesinden dolayı kaynaklanmaktadır. Ayrıca bu böceklerin dışarı bölgelerden uçarak geldikleride görülmüştür. Bu sebepten dolayı Kilis Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bu böcek türünün çoğalabileceği yerlerle alakalı (kanalizasyon, boş arsalar, çöp konteynirlarının etrafı v.b) şehrimizin cadde ve sokakları ilaçlanmaktadır. İlaçlama çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.