"KİLİS BELEDİYESİ HİZMET BİNASINDA İŞKUR HİZMET NOKTASI AÇILDI"

Kilis belediyesi hizmet binası bünyesinde “İŞKUR HİZMET NOKTASI” adı ile bir büronun açılması hususunda Türkiye İş Kurumu  İl Müdürü Ahmet ÖZÇİL ile Kilis Belediye Başkanı Abdi BULUT arasında söz konusu protokol metni karşılıklı imzalanarak Kilis halkının hizmetine sunulmuştur.

Kilis Belediye Başkanı Abdi BULUT ; İŞKUR İl Müdürlüğü ile İmzalamış Olduğumuz bu protokolle vatandaşlarımıza İŞKUR’ un Hizmetlerinin belediyemiz bünyesinde sunulmasını sağlamış olduk. Belediyemiz bünyesinde oluşturulan “İŞKUR HİZMET NOKTASI” bürosu, vatandaşlarımızın İşkur ile ilgili başvurularına bire bir cevap verecektir. Bu büro sayesine İş arayanların İşsiz Kaydı yapılabilecek ve güncellenecek, İş arayan Profiline uygun açık işler sorgulanabilecek, İşverenin İş başvurusu alınacak ve bu başvurular sonuçlandırılıncaya kadar takip edilecek, İşsizlik Sigortası başvurusu talep dilekçesi alınıp sisteme kayıt edilebilecek ve talep dilekçesi ile ödeme planı sorgulanabilecek, İşverenin İş yeri kaydı yapılabilecek ayrıca İş gücü uyum programlarına yani kurslara başvurular alınabilecek ve takibi yapılabilecektir. Bu konuda İŞKUR İl Müdürlüğü İle yaptığımız işbirliği sayesinde vatandaşımıza daha iyi hizmet verileceğine inanıyor ve hayırlı olmasını diliyorum dedi.

İŞKUR İl Müdürü Ahmet ÖZÇİL de; Vatandaşlarımıza en yakın yerde hizmet sunumunu ilke edinmiş olan kurumumuz iş arayanların ve iş verenlerin kurum ünitesine gelmeksizin sunulan hizmetten internetin olduğu her yerden yararlanabilmesine olanak sağlayan  e- İŞKUR’u (www.iskur.gov.tr)  2008 yılında hizmete açmış ve  e- İŞKUR ile iş arayanlar ve işverenler kurumun sunduğu hizmetlerden web sayfamız aracılığı ile elektronik ortamda yararlanması amaçlanmıştır.

Ancak, özellikle bilgisayar kullanmayı bilmeyen çok sayıda vatandaşımız İl  Müdürlüğümüze gelerek çalışanlarımız aracılığı ile hizmetlerimizden yararlanmayı tercih etmektedirler.  Bu durum  bazı vatandaşlara kendilerine uzak olan kurum ünitemize gelmesi yönünde hem maddi külfete hem de başka zorluklara sebebiyet vermektedir.

İstihdam ve işsizlik konusunda Kurumumuz bir çok proje ve çalışmayı hayata geçirmiştir. Bu çalışmalardan biride, yerel yönetimler ile merkezi yönetimin iş birliği yapmasını ve vatandaşlara kendilerine en yakın noktalardan hizmet verilmesini uygun olacağı düşüncesinden hareketle hazırlanan protokol metninin İl Müdürlüğümüz ile Belediyeler arasında imzalanması Genel Müdürlüğümüzce 04.01.2010 tarih ve 1198 sayılı Olur ile uygun görülmüştür.

Bu nedenle, faaliyet alanımızda hizmet vermekte olan İl, İlçe ve Belde Belediyeler ile

e- İŞKUR üzerinden  bazı hizmetlerimizin Belediyelerin kendi bünyelerinde oluşturacakları birimlerde  görevlendirilecek, belediye personellerine Genel Müdürlüğümüz İşgücü Piyasası Bilgi Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca şifre verilmek suretiyle  işlem yapma yetkisi verilecektir.

Bu bağlamda,  Kilis belediyesi hizmet binası bünyesinde “İŞKUR HİZMET NOKTASI” adı ile bir büronun açılması ile Kilis halkının hizmetine sunulmuştur.  Bu çalışma ve organizasyon başta Kilis halkına olmak üzere her iki  tarafa hayırlı olmasını dilerim.

İŞKUR KİLİS