"SENİNDE BİR EVİN VAR"

Kadın Sığınma Evi Tamamlandı

Kilis Belediyesi tarafından Sosyal Destek (SODES) Programı çerçevesinde mağdur durumda olan kadın ve çocukların yaşam koşullarının iyileştirilmesi, toplumsal konumlarının güçlendirilmesi için Seninde Bir Evin Var adı altında yapılan kadın ve çocuk sığınma evinin inşaatı tamamlandı.

Bu konuda açıklamada bulunan Kilis Belediye Başkanı Av.M.Abdi BULUT “İlimizde fiziksel, duygusal ve ekonomik istismara uğrayan kadınların psiko-sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümlenebilmesi ve bu süreçte varsa çocuklarıyla birlikte yatılı olarak kalabilmeleri için yatılı bir sosyal hizmet kuruluşu olmadığından dolayı  mülkiyeti Belediyemize ait olan Kazım Karabekir Mahallesindeki binayı çocuk ve kadın sığınma evi olarak kullanılmak üzere başlattığımız restorasyon işlemleri tamamlandı.Bina içerisinde kadınların çok rahat bir şekilde barınabilecekleri odaların yanında  çocukları olan kadınlar için de odalar tanzim ederek mutfağı,yemek odası,dinlenme odası ,çamaşır,bulaşık ve tüm temizlik ihtiyaçlarının karşılanması için ayrı bölümler oluşturduk.Önümüzdeki günlerde Kadın Sığınma Evinin açılışını yaparak  mağdur durumda olan kadınlara Seninde Bir Evin Var diyoruz.”