13.09.2018 22:54:10

30 AĞUSTOS ZAFERİNİN 96. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan Kara, Türkiye’nin tarihinde bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferinin 96.yıl dönümünü kutladıklarını iletti.
Belediye Başkanı Kara, 30 Ağustos 1922 de kazanılan büyük zafer Türk Milletinin eşsiz destanlarından birisi olduğunu belirtti.
Kara, "Kazanılan bu zaferle esarete mahkûm edilmek istenen milletimize Mustafa Kemal Atatürk kayıtsız şartsız bağımsızlığı ve milli hakimiyeti müjdelemiştir. Türk Milleti ve onun eşsiz kahramanları bu zaferle bağımsızlığından ödün vermeyeceğini, bayrağının indirilemeyeceğini bütün dünyaya ilan etmiştir. Başkomutanlık meydan muhaberesinde kazanılan zaferle sadece düşman mağlup edilmemiş aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır. Milli Mücadeleyi zaferle taçlandıran Başkomutanlık Meydan Muhaberesiyle ne kadar övünsek azdır.Milletimiz, devletimizin kuruluş ruhundan aldığı güçle muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefinden asla taviz vermeden, eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan milli mücadele sonucunda kazandığı bağımsızlığını, milli birlik ve beraberlik anlayışıyla ülke bütünlüğünün korunması ve vatanı için şehit düşen evlatlarını daima minnet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zaferinin 96.yıldönümünü kutluyorum.” dedi.