21.03.2017 15:34:19

KİLİS BELEDİYESİ +1 e DİKKAT ÇEKTİ

Kilis Belediyesi tarafından 21 Mart Down Sendromu Farkındalık günü dolayısıyla Belediye çalışanları +1’ e dikkat çekti.
Belediye çalışanları “Down sendromlu kardeşlerimizle aynı havayı soluyoruz. Beraber yaşıyoruz. Onların bizden farkı artı bir olmalarıdır. Down sendromlu bireylerin hayatın her alanında olmasını sağlamak amacına dikkat çekmek için 21 Mart günü önemli bu nedenle bizlerde down sendromlu çocuklarla bir araya gelerek farkındalık oluşturmak istedik”. Dedi.
Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan KARA, "Dünya Down Sendromu Günü, down sendromlu bireyler hakkında toplumsal bilinç oluşturmak açısından önemli bir fırsat sunuyor bizlere. 10 Kasım 2011 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından 21 Mart'ın "Down Sendromu Farkındalık Günü" olarak kabul edildiğini anımsatan Kara, Unutmayalım ki, Down Sendromu bir hastalık değil genetik bir farklılık olarak kabul ediliyor. Down sendromunu iyileştirecek veya yok edecek bir tıbbi tedavi bulunmuyor. Tek yol eğitim… Sosyalleşme, bizde belediye olarak bu noktada yapabileceklerimizi yapmaya çalıştık" diye konuştu.