21.12.2015 11:07:08

KİLİS BELEDİYESPOR EVİNDE ŞEN

Kilis Belediyespor, kendi evinde Malatya Yeşilyurtspor ile oynadığı maçı rahat kazanarak, ligde yükselmeye devam etti. Kilis 7 Aralık Stadı’nda Malatya Yeşilyurtspor ile karşı karşıya gelen Kilis Belediyespor galibiyete attığı iki gol ile ulaştı.

Bölgesel amatör Lig 2. Grupta mücadele eden Kilis Belediyespor,  Maçın ilk yarısında rakibi üzerinde bir hayli baskı kurdu. Yeşil Siyahlı ekip arka arkaya geliştirdiği ataklarla Malatya kalesini ablukaya aldı. Mücadelede zaman zaman sertlikler yaşanırken maçın hakemi Ramazan Kaya kartları ile oyunu kontrol altına almaya çalışırken, Malatya Yeşilyurt’un 8 numaralı oyuncusu maçın 35. dakikasında sert hareketi sonrasında gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Rakip takımın 10 kişi kalmasını fırsat bilerek ataklarını yoğunlaştıran Kilis Belediyespor istediği gole maçın 39. dakikasında Utku ile ulaştı. İlk yarı 1-0 Kilis Belediyespor’un üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren Kilis Belediyespor, 65. dakikada Selim Dağ’ın attığı gol ile 2-0 öne geçti. Maçın kalan bölümlerinde gol olmayınca Kilis Belediyespor 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu. Kilis Belediyespor aldığı bu 3 puan ile birlikte toplam puanını 17’ye yükselterek, Malatya Yeşilyurt’un üstüne çıkarak ligde 5. sıraya yükseldi.

Kilis Belediyespor ligin 12. Haftasında deplasmanda bir üst sırada bulunan Şehit Kamil Belediyespor ile karşılaşacak.