12.05.2015 16:31:30

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜNÜN YAPMIŞ OLDUĞU ÇALIŞMALAR

Kilis Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri kent genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Semt Pazarında Seyyar satıcılar başta olmak üzere, pazarcı esnafların çevreyi kirletmeden düzenli şekilde satışlarını yapmaları, gürültü ve görüntü kirliliğinin engellenmesi konusunda Zabıta ekipleri çalışma yaptı.

Pide Fırınları önüne yakacak koyarak başta çevre kirliliği olmak üzere, trafik işgali, görüntü kirliliği oluşturan fırıncı esnaflar uyarılarak yakacaklar kaldırıldı. Bölük mahallesi Mercidabık Caddesi üzerinde iş yerinin zeminini fayans yaptırarak enkazları kaldırıma koyan vatandaş uyarılarak, enkaz kaldırıldı. Acil 112 altında vatandaşların yol kenarına dökmüş olduğu kum kaldırıldı. Kilis genelinde görüntü kirliliğine sebep olan hurda araçlar kaldırılıyor.

Engelli vatandaşlarımızın akülü arabaları için şarj dolum cihazları talepleri üzerine çalışma yapıldı. 80 adet akülü araç olduğu tespit edildi. Şarj dolum süresinin 2 saat olduğu, umuma açık uygun alanlara şarj dolum ünitesi uygulamasına başlanacak.

65 yaş üstü vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları için  “ 65 yaş üstü ücretsiz otobüs kartı “  Belediyemiz Zabıta Müdürlüğümüzce pazartesi gününden itibaren verilmeye başlanacaktır.

M. Rıfat Kazancıoğlu Mahallesinde inşaatlar kontrol edilerek inşaat atıklarını çevreye bırakan, güvenlik tedbiri almayan, inşaat sahipleri uyarıldı.